ingyenes
webstatisztika
Szállítási információk | Viagra Recept Nélkül

Szállítási információk

Megrendelés, vásárlás tudnivalók.

Fizetési lehetőségek, termék átadás-átvétel

A vásárolt terméket az alábbi formában lehet kifizetni és átvenni:

Megrendelés, vásárlás tudnivalók.előreutalással egy adott bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a kézbesítési, csomagolási, amellett további kiadásokat mi álljuk.

Postai utánvétellel a termék kézhez vételekor a a postának, vagy a postásnak kiegyenlíteni az utánvétel összegét, annak függvényében, hogy a postástól magától veszi át a terméket, illetve a postahivatalban. Az utánvétel díjának kifizetésekor kapja kézhez a rendelt termékeket.

előreutalással történő fizetés továbbá átvétel: az előre történő utalás abból a szempontból lehet előnyösebb, hogy ekkor a postaköltséget cégünk fizeti, így lényegesen jutányosabban megveheti az árucikket. Rögtön azután, hogy beérkezett a pénz kereskedésünkbe, abban az esetben még aznap postázzuk az árucikket, eszerint 2-3 nap alatt véghezvihető az egész, és mérsékeltebb árú is.

előreutalásnál kérjük írjon a KAPCSOLAT menüpont használatával egy levelet és akkor mi mindjárt közöljük azokat az elérési lehetőségeket e-mailben az Ön számára, amelyre utalni ajánlott a termék árát. Az utalás közleményébe adja meg pontosan azt a nevet, irányítószámot, amit a rendelésben is megadott nekünk, eszerint egyszerűen be tudjuk azonosítani. Az árucikk elnevezését kérjük, semmilyen esetben se adja meg az utalás közleményében, csakis kizárólag a nevét és irányítószámát adja meg, azt, amit a rendelés folyamán megadott!

Miután megkaptuk az utalást (ez normál esetben egy-két óra, vagy maximum 1 nap), arról SMS-ben értesítenek minket, és úgy még aznap már fel is adjuk a csomagot ajánlott, utánvétel nélküli levélként, amely egy, illetve maximum két nap alatt garantáltan odaér Önhöz, természetesen diszkrét csomagban.

Postán történő illetve futárszolgálati utánvételes vásárlás azonkívül birtokba vétel: Az utánvételes díjtérítési lehetőség a népszerűbb valamint a leggyakrabban választott. A postás a megrendelt címre viszi a küldeményt továbbá az utánvétel összegének megfizetésekor átadja azt Önnek. Többnyire megállapítható, hogy 20 000 Ft alattig 1-2 dobozos rendelés esetén elsőbbségi felárral feladott termékek összes szállítási, és más egyéb összege mindössze 1500 forint. Eme összeg felett, és a csomag súlyának megnövekedése okán, esetleg 1800-2100-2700 forint is lehet az extra hazaszállítási költség. A vásárláskor ezt a kiszállítási díjat hozzáadja a cégünk az árucikk fogyasztási árán felül, ezért megismerheti Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz majd a postai kiszállítási díja, azaz az áruval együtt pontosan milyen összeget fog majd fizetni.

A postai utánvétel, vagy postai utánvét szókapcsolat azt jelenti érthetően, hogy a forgalmazó ráír a küldeményre egy utánvéti összeget, amit akar, hogy a vevő a birtokba vétel során kiegyenlítsen. Az utánvételi ár a mi esetünkben az árucikk fogyasztási árából, a postázás díjából, azonkívül a csomagolás árából adódik. Beláthatóan ez az utánvéti összeg az igényelt árut extra kiadásokkal emeli, melyet a megrendelőnek szükségeltetik megfizetnie. A postai utánvéttel bonyolított fizetés esetén a szállítónak szükséges odaadni a csomagon látható utánvételi összeget, és akkor az árucikket megkapja. Hogyha nem talál senkit a címen, ír egy értesítést. A másik variáció a postahivatalban maradó utánvételes csomag, melynél a postán marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre valamint mivel Önnek nem muszáj a saját adatait megírnia a rendeléskor, ekképp semmilyen tájékoztatást sem fog kapni a postától, hogy küldeménye érkezett, eszerint Önnek kell befáradnia a a megadott postacímre továbbá kifizetni az utánvétel díját. A postahivatalban maradó termék szervezése azért nem ennyire könnyen kivitelezhető, ha eszerint szándékozza kérni a megrendelését, mindenképpen olvassa végig ezt, mert amennyiben már sokadik alkalommal vásárolt ezzel a módszerrel, akkor is átalakultak a postázás szabályai, amiket itt olvashat részletekbe menően.

Kiszállítás postahivatalban maradó csomagként

Kérem, feltétlenül tanulmányozza ezt a postahivatalban maradó útmutató írást, mert hiába esetleg Ön eddig is többször is igényelt postahivatalban maradó terméket és azokkal minden simán ment, de nemrégen nagyrészt megváltoztak a postahivatalban maradó küldemények módszerére vonatkozó kívánalmak!

Ez többnyire a legbajosabb birtokba vételi metódus a példák szerint, számtalan okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, azaz üzlet központokban működő postahivatalok nem foglalkoznak postahivatalban maradó küldeményekkel, ekképp azt visszaküldik a feladóhoz. Javasoljuk, hogy a szóban forgó város, illetve település központi postájára (főpostájára) kérjék a rendelt terméket, hogyha megoldható, és máris kevesebb nehézség lehet az átvételnél. A postakeresűben olyan kisebb posták, illetve plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is olvashatóak, ahol nem foglalkoznak postán maradó csomagokkal, azaz javasoljuk ne ezt, hanem inkább a nagyobb (fő)postahivatalokat válassza ki!

Egy sereg ember nincs tisztában vele, hogy a postán maradó küldemények esetében egyáltalán nem kapnak értesítést a postától. Hiszen nem is tudnák hova küldeni az értesítőt, mert az Ön címét nem is írta meg a megrendeléskor, hanem csupáncsak a posta címét vagy számát, amit a postakeresűben jelölt ki. Ezt súlyosbítja még, hogy sokszor azt mondják a postára besétáló illetőnek, hogy nem lett elküldve, vagy eltűnt. Ekkor kérjük, fogalmazzon meg számunkra a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy pár soros üzenetet, ahol mi válaszlevélben elküldjük Önnek a rendelés folyamán felvett küldeményazonosító számot. Ezzel bizonyára átadják majd Önnek az ajánlott csomagját, amibe a terméket pakoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem a főpostára kérte postán maradó csomagként, akkor átviszik az Ön által megadott számú vagy című postahivatalba az Ön csomagját. Viszont, ha az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott marad az 1-es számú postahivatalban.

A fő tennivalók: A postán maradó küldeményeknél sohasem hagynak Önnek értesítőt, így Önnek muszáj a rendeléstől számítva 24-48 órán belül bemennie a megadott című vagy számú postára az adott településen. Ha hét munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, abban az esetben a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Feltéve, hogy a postán azt mondják, hogy nem jött ilyen küldemény, vagy nincs meg, olyankor a küldeményazonosító RAG szám megadása után garantáltan megoldódik a baj! Eme számot a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy üzenetben kérje vállalatunktól, és akkor mi továbbítjuk Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legégetőbb nehézség a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél alakjában) nem mindig találják meg egyből a postahivatalban, mindössze egy úgynevezett küldeményeket azonosító RAG számmal, amelynél az összes postázott csomag útvonala azonosítható. Az úgynevezett RAG szám jelentése szerint már teljes valószínűséggel meg fogják találni a megadott postán az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és átadják Önnek a szerintük „még be sem érkezett” csomagot.Sokszor a postahivatalban a csekély motiváció azonkívül a kis fizetés folyományaként, feltéve, hogy nincs kifejezetten szem előtt a szóban forgó küldemény, olyankor szívesebben azt állítják Önnek, hogy nem érkezett meg, vagy nem találják. Ez okból szükséges a RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomon követési szám. E számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetben kérje el vállalatunktól.

A rendelés utáni napon a küldeménye mindenkor feladásra kerül délután 4 óráig lebonyolított rendelések esetén. A délután 4 óra után feladott igényléseket, feltéve, hogy még van rá kapacitásunk, abban az esetben tudjuk teljesíteni, viszont hogyha nem sikerül, akkor másnap kerülnek feladásra. A kiküldött bármely csomag teljesen egyedi küldeményeket azonosító RAG számot kap, ez okból megkereshető a posta számítógépe segítségével.

A postahivatalban maradó igénylés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a küldeményeket nyomon követő számot, pedig ennek hiányában is besétálhat a postára valamint megkaphatja a csomagját, amennyiben becsületes ügyintézők vannak, abban az esetben kikeresik Önnek elég hamar és így birtokba veheti.

Hogyha valamely okból mégsem írnánk meg ezt a küldeményeket azonosító RAG számot levélben, akkor vegye fel velünk a kontaktust, feltéve, hogy bement a postára és azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a küldeménye, illetve eltűnt. A Kapcsolat menüpontban írjon számunkra egy üzenetet!

Azért ilyen lényegbevágó, hogy valódi e-mail címet továbbá telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolat sikeres lehessen. Esetleg az ilyen logisztikai problémánál fel tudjuk Önt hívni, hogyha nem válaszol az üzenetünkre.

Házhozszállítás szokásos postai utánvéttel, megadott címre történő küldéssel

A hagyományosnak továbbá legtöbbször igényeltnek nevezhető postai utánvétel címre való kivitele alkalmával a szállító kis értéknél (100 000 Ft-ig) elviszi a küldeményt a megadott címre, és akkor a birtokba vételkor leróhatja a postai kiszállítás díját a rendelő úgy, hogy a helyszínen a futárnak megfizeti az utánvételi árat. Az utánvétel ára a rendelt termék(ek) összegéből, a posta- utánvétes, továbbá csomagolási díjakból áll össze. A rendelésekoramúgy minden esetben jelezzük a szállítási díjat is tételesen, így elolvashatja, hogy a rendelt árun felül mennyi lesz a kiszállítási költség.

Megadott címre való kiszállításkor utánvét esetében, hogyha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás/szállító, vagy magasabb értékű az utánvételi összeg, olyankor többnyire hagy egy üzenetet a postaládában Önnek.

Sajnos azt szükséges az eddig tapasztaltak alapján közölnünk, hogy a kiküldési gyakorlat nem mindenkor megfelelő, többnyire értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások vagy a szállítók valamilyen okból kifolyólag, és ilyen esetben az általunk feladott küldeményt visszafordítják vállalatunkhoz, mert Ön nem tudhat a küldeményünk kiérkezéséről, minekutána nem kapta meg róla az értesítőt, hogy menjen be a postahivatalba. A megoldás az, hogy az igénylés után 48 órával legfeljebb, feltéve, hogy nem viszik ki az adott lakcímre a csomagot, akkor írnia kell nekünk egy levelet a KAPCSOLAT menüponton át. Ezután a küldeményeket azonosító (RAG) számot átküldjük Önnek és így ezzel minden bizonnyal ki tudják keresni a postahivatalban.

Probléma, illetve 48 óránál régebbi igénylés esetében, amennyiben nem jutott el Önhöz a csomagunk, abban az esetben kérjük, lépjen velünk kapcsolatba úgy, hogy küld egy üzenetet a nehézségeiről a Kapcsolat menüpontra kattintva!

Postázás előre való utalásnálPostázás előre való utalásnál

Hogyha Ön előre elutalta nekünk a termék(ek) összegét, akkor az utalás megérkezése után, amiről rövid szöveges üzenetben tájékoztatnak minket, még mindjárt aznap kiküldjük a küldeményt. A terméket szokásos buborékfóliás nem átlátszó azonkívül nem kitapintható zacskóba zárjuk, a tartalmát nem szerepeltetjük rajta. A tapintatos csomagunk ajánlott levélként fog feladásra kerülni utánvét nélkül.

Ha tán el kellett mennie otthonról ekképp a postás vagy a szállító nem tudta kikézbesíteni, abban az esetben a helyszínen hagy egy értesítőt a postaládában Önnek. Ezzel szükséges bemennie a postára azonkívül birtokba vennie az ingyen odaadott tapintatos dobozú ajánlott küldeményét.

Ha nem lett bedobva értesítés azonkívül már több napja igényelte a küldeményt, olyankor minden bizonnyal a postás vagy a szállító nem hagyott értesítőt Önnek, azonban a postán ott lesz a küldemény. Feltéve, hogy így se fedezik fel, írjon nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz fontos díjtérítési útmutatónkat ennek a lapnak a tetején olvashatja a FIZETÉSI MÓD-nál.

Szállítás gyorsasága, ideje, plusz sürgősségi szolgáltatás

A kiküldés idejének redukálása, továbbá a nagyra becsült megrendelő mennél megfelelőbb kiszolgálása vállalatunk nélkülözhetetlen elvárása! természetesen a kedvező hazaszállítási díjakat előtérbe helyezve a magyar posta árai azonkívül időtartama a mértékadó, vagy a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A délután 4 óráig lefolytatott megrendeléseknél aznap lezajlik a dropship, vagyis a küldemények közvetlenül a vevőnek történő kézbesítése. Eszerint az aznapi postára adásnál a postahivatal egy-két nap leforgása alatt garantálja a küldemények célba juttatását a teljes Magyarország területén belül. Ez az időtartam nem pusztán elméletben, hanem a gyakorlatban is tartható. A fuvarcégek 24 órás elintézést biztosítanak.

Minden küldeményt alapvetően normál sürgősségi külön ellátással vesszük igénybe, aminek ráadás díja nem haladja meg a 90 forintot sem.

A vásárló igényelhet postai kivételes sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely biztosítja, hogy a még aznap bejelentett megrendeléseket másnap a fuvar vállalat 5600 Ft-os összeg fejében a nagyobb településekre, a városokba délelőtt 9-re a kisebb méretű települések esetén legfeljebb déli 12-ig kézbesíti.

A posta normál sürgősségi ellátása nem biztosítja biztosan a rákövetkező napi kézbe adást, ekképp ha bárkinek okvetlen kellenek másnap az árucikkeink, akkor igényelhet extra sürgősségi ellátást úgynevezett EMS szolgáltatást, ami esetében a posta garantálja a másnap déli 12 óra előtti kézbe adást.

Postaköltség, utánvétes díj, csomagolási díjak a rendelésnélPostaköltség, utánvétes díj, csomagolási díjak a rendelésnél

A postai utánvétes kifizetés egy borsosabb árú megoldás, minthogy az áru díján felül a postahivatal utánvételi szolgáltatás díját is a vevőnek szükséges kifizetnie, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert annál vállalatunk felvállalja teljes egészében a kiszállítási azonkívül a többi hozzá járuló költségeket.

A kiküldési, csomagolási, azaz utánvételi kiadás összege átlag kisebb értékCsomagok esetén 1500 Ft alatti.

Az értékesebb, ezért kissé nagyobb súlyú csomagok esetében az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, ámde az igénylésekor a kiküldési költséget jelezzük pluszban az árucikk díján felül, eszerint pontosan meg fogja tudni, hogy mennyi lesz a teljes megrendelése összegezve.

Az adott kiszállítási, utánvétes, csomagolási összes összeget, ami pluszban rájön az áru árára, azt a megrendeléskor a számítógépes rendszer kimutatja az Ön számára.

A létező legolcsóbb azonfelül legoptimálisabb kiszállítási módot tanácsoljuk Önnek a legnagyobb diszkréció betartásával.

nehézségek továbbá teendők a birtokba vétellel, kézbesítéssel kapcsolatban

Persze a kiszállítást továbbá a postázást is emberek végzik, ekképp időnként hibázhatnak. Ezzel nincs is probléma, hisz valamennyi kellemetlenségre készen áll a kiút az esetleges kényelmetlen bajok elhárítására.

Nem azt a típusú illetve mennyiségű árucikket kapta, mint amit választott a rendeléskor

Minthogy netes gyógyszertárunknak naponta több, mint száz rendelése van, ezért néha előfordulhat, hogy valamilyen oda nem figyelés eredményeképpen egész véletlenül nem akkora mennyiségű vagy nem azt a féle terméket csomagoljuk be. Ennek természetesen igen kicsi a valószínűsége, ámde, amennyiben ez történt Önnel, abban az esetben sincs probléma, mert nincs más tennivalója, mintsem az oldal alján levő levélküldő panelen írni számunkra egy panaszbejelentő üzenetet, amit mindjárt kivizsgálunk még azon a napon, továbbá hogyha ekképp volt, abban az esetben korrigáljuk a ballépésünket természetesen díjtalan.

Az árucikket összetörve illetve szétszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatosan a házhozszállítás folyamán a nem megfelelően kezelt azonkívül házhozszállított küldemények bizony sérüléseknek vannak kitéve. Ezekre a megsérült küldeményekre a Magyar Posta szavatol garanciát, cégünk nem fog kárpótlást adni a más fuvar vállalatok által rosszul kezelt sérülésekért.

Ezen probléma általában csak rendkívül ritkán lépett fel, viszont a vevők jelezték, hogy a levél /bliszter/ el van szakítva, ámde ettől még semmilyen baja sem lett a terméknek, így nem óhajtottak a lehetséges csekély baleseteken rágódni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Gyógyszerkereskedésünk megfelelően ügyel a villámsebes, aznapi dropshipre (kiszállításra), így minden nap postázzuk a 16 óráig leadott megrendeléseket. Ezeknek egy, vagy maximum két nap leforgása alatt oda kell érnie a teljes hazánkon belül akárhová. Ha 2 nap alatt nem jutott hozzá a küldeményéhez, akkor okvetlenül jelezze ezt nekünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet küld a panaszáról, melyben tüntesse fel, hogy mely jellemzőkkel és milyen féle árut igényelt, mely eddig még nem jött meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a csomagját, véleményünk szerint a következő okai lehetnek:

• Nem dobott be a postás értesítést, ezért nem sétált be felvenni a postára, azonkívül hozzánk visszajuttatták a csomagot. Ez a dolog általában a postán maradó csomagok esetén fordulhat elő, illetve akkor, hogyha abban a városban, településen az utánvételt végzCsomagkihordó postás vagy szállító továbbá a hagyományosnak mondható postás egészen más. Ilyeténképp hiába panaszkodik a már talán régről ismert postásánál, hiszen nem is ő kapja az utánvétes küldemények kikézbesítési feladatát. Még hagyományos lakcímre történő házhozszállításnál is megtörténik esetenként, hogy nem hagynak értesítőt, így Ön nem tudhat a csomagunkról és így pár nap leteltével visszajuttatják a feladóhoz.

Azt ajánljuk, hogy okvetlenül írjon számunkra, ha a rendeléstől számítva maximum két munkanapon belül nem kapta meg az ajánlott utánvétes küldeményünket, és akkor mi adunk egy küldeményazonosító számot (ún. RAG számot), amire kiadják Önnek egyéb papír hiányában is a csomagot. Tehát 48 óránál később semmiképp se várjon, hanem írjon számunkra a Kapcsolat menüponton keresztül egy levelet!

• A csomag a postahivatalban elkallódott. Ilyenkor Önnek éppúgy tudatnia kell velünk, hogy a csomagot nem kapta meg. Mi utánakeresünk, és feltéve, hogy eltűnt a küldemény, akkor ennek az összegét a postahivatal cégünknek visszatéríti, de még aznap, amikor ezt megtudtuk valamint megerősítést nyert, hogy eltűnt, abban az esetben mi azonnal elküldjük az Ön számára újfent az igényelt árut és így másnapra feltehetően oda is érkezik.

Ilyenre különben csak egyszer volt ez ideig precedens. Az a leglényegesebb, hogyha nem érkezett meg a küldemény, akkor mindenféleképpen jelezzen számunkra, mert arról meg lehet győződve, hogy elküldjük aznap a16 óráig kitöltött megrendeléseket!

• Nem történt meg a küldemény feladása.

Netes kereskedésünknek mindenkor van raktáron bármely mennyiségű készlete, így jóformán biztos, hogy nem történhet meg, hogy kifogyunk a gyógyszerkészítményekből, továbbá nem tudjuk postázni az igényelt termékeket. Netalán bekövetkezhet az, hogy a megrendelés kivitelezését követően valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja az igénylést vállalatunkhoz. Ilyesmire még nem volt egyáltalán példa.

Küldemény nyomkövetési illetve küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése Önnek elektronikus levélben, ha nem találják a csomagot

Ha azt a felvilágosítást kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmilyen küldeménye nem jött Önnek, akkor közel biztos lehet abban, hogy a postán elhányódott a csomag. Ekkor egy ún. küldemény nyomkövetési RAG számot igényelnek, mert az összes csomagnak van egy egyedi azonosító száma, és az alapján már elő tudják keríteni az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépükbe beírva. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, vagy bemondását mindenkor a postahivatalban javasolt végezni, és nem a postásnak/szállítónak mondani, hogy járjon utána.

Ez a küldeményeket nyomon követő szám minden esetben két betűvel kezdődik azonfelül 14 számból álló számsor követi. A két betű, mellyel kezdődik, az az R és az L és utána 14 db szám.

A küldeményét 16 óráig megvalósított rendelésnél még aznap elküldjük, és egy vagy két nap elteltével már kézhez is kapja. Amennyiben legfeljebb 2 nap leteltével nem érkezett meg, abban az esetben mindenféleképpen juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy üzenetet a bajával – adataival, és mi nyomban választ küldünk amellett megadjuk az Ön számára ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követő RAG számot. Eme RAG számmal ha besétál a postára, ahol már a számítógépbe beütve egyértelműen tudják, melyik küldeményről van szó, és megkeresik az Ön számára.

Diszkréció, küldemény kinézete- esztétikuma

Kereskedésünk nélkülözhetetlen előírása a titoktartás! Az igénylése egyáltalán nem fog kiszivárogni harmadik személy felé, azt más személynek nem adjuk át. Szinte mindegyik embernek meglehetősen nagy problémátokoz, hogy hova is kérjék a küldeményt, nehogy valaki is megláthassa. A szüleinél vagy más közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és nem óhajt kényes kérdéseket, így merül fel a téma, hogy hová is rendeljem a küldeményt?

A megoldás hallatlanul könnyen kivitelezhető azonfelül természetesen a legdiszkrétebb. A postára postahivatalban maradó küldeményként. Az okból is nagyon előnyös ez a lehetőség, mert így Önnek még a személyes adatait sem muszáj számunkra megadnia, hanem egyedül annak a postahivatalnak a címét illetve a számát (bármely nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből tud kijelölni. Azért ez a dolog nem ilyen egyszerű, jó néhány ismeret valamint dolog előfordul a postán maradó küldeményeknél. Amennyiben postahivatalban maradó csomagot óhajt kérni, azaz hogy, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne szállítsák házhoz, olyankoraz alábbiakat mindenféleképpen olvassa át alaposan: szállítás postán maradó csomagként!

A csomag illetve a küldemény kinézete

A házhozszállított csomagok külseje és formája végtelenül szerény, semmi nem jelzi a tartalmat. A feladója egy magánszemély lesz a kínos kíváncsiskodás mellűzése okán. A küldeményt a gyakorlatban levélként adjuk postára, mert eszerint olcsóbb a csomagénál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, amelyet még kitapintani se lehet, azonkívül eszerint nem szokott megsérülni sem a levél tartalma, nálunk például a medicinák.

A alacsonyabb értékű illetve súlyú- illetőleg nagyságú megrendeléseket eszerint egy béléssel rendelkező borítékban küldjük, amelynek külleme az alábbi képen nézhető meg:

A nagyobb értékű, vagy nehezebb, nagyobb méretű igényléseket dobozban adjuk fel.

Amikor telefonálunk Önnek az igényléskor megadott telefonszámon

Az igénylésben jelzett telefonszámon kizárólag teljesítési, kiszállítási gondok alkalmával hívjuk fel a legutolsó esetben, ha e-mailjeinkre nem felel egyáltalán. Az igénylés visszaigazolása miatt semmiféleképpen se zaklatjuk telefonon, hanem pusztán egy visszaigazoló elektronikus levelet küldünk az Ön számára.

Esetleg abban az esetben hívnánk fel Önt, amennyiben sürgős kiszállítást kér a következő napra. Ha tán a közölt igénylési információkból hiányzik valami, úgy nem teljesíthető a rendelés. A hívásnál mindig a megrendelést kitöltő személyt kérjük telefonhoz, vagyis meggyőződünk arról, hogy kivel beszélünk, valamint hogyha a felesége vagy barátja venné fel a telefonját, akkor se idegeskedjen mindössze egy eltévedt hívás voltunk rejtett számról, akit nem is lehet visszahívni, illetve visszakeresni. Tehát Önnek nem lesz kényelmetlensége! Így a titoktartás tökéletes.

Jótállás

Gyógyszerforgalmazó cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes tanúsítványával rendelkezik, és minden termékére pénz visszafizetési vagy csere jótállást garantál tisztelt vevőinek!

Internetes gyógyszertárunkban nem fordul elő semmikor sem, hogy a nem hivatalos gyógyszerárusokhoz hasonlóan leutánzott tablettákat postázzunk Önnek. Kereskedésünk jó híre, hivatalos működési tanúsítványa, világhálós gyógyszertári amellett gyógyszer kereskedelmi engedélye érdekében sem engedhetné meg, hogy hamisított gyártmányt adjon el, mert abban az esetben bevonják a cég összes jogosultságát. Beszüntetnék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 offline patikával állunk szerződésben. Ezen kívül még 18 országban vannakjól prosperáló online patikáink.

Alább tudatjuk Önnel azt a három legnagyobb szövetséget és testületet, amik a gyógyszerkereskedések, azonkívül netes patikák üzemeltetését, szolgáltatásait, valamint a rendelt, illetőleg kiszolgáltatott orvosságokat megvizsgálják azonkívül ellenőrzik, gyenge minőségi szint esetén beszüntetik a gyógyszerkereskedés működtetését, valamint bevonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen jogosítványait.

Amennyiben a Kapcsolat menüpontra rákattint, akkor előjönnek Önnek a képernyőn vállalatunk amellett a világhálón működő gyógyszerkereskedésünk nevére kiállított legmagasabb szintű nemzetközi gyógyszer ellenőrzési szervezetek hitelesített felhatalmazásai. Az engedélyekről látható képeken láthat majd a domain névre utaló sűrű vízjeleket, melyet az okból kellett elhelyeznünk rajtuk, hogy az engedély nélkül üzemelő, nem valódi tablettákat árusító webshopok ne tudják másolni e formális tanúsítványok igazolásait azonkívül átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontra kattintva megnézhetőek minden hivatalos adatunkkal együtt.

Ezen legális okmányok megfigyelésével már világosan láthatja, hogy cégünk egy hivatalosan munkálkodó világhálón működő gyógyszertár, és nem csupán a tucatnyi jogosulatlan hamisított gyógyszerkereskedő honlapok valamelyike, amelyekre a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is rátereli a figyelmet.

Vállalatunk továbbá csere biztosítékot, végső esetben pénz visszatérítési jótállást is szavatol minden gyógyszerére, az alábbi jótállási körülmények mellett, ha:

• Ön elmúlt 18 éves.

• Ön nem használt drogot, tudatmódosító anyagot szedés közben és azt megelőzően.

• Ön tiszteletben tartotta a medicinára vonatkozó betegtájékoztatót mindenestül.

• Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó élelmiszert, innivalót, illetve egyéb különböző terméket az orvosság alkalmazása mellett és/vagy előtt.

• Ön nem szenved szív, máj, vese, tüdőbetegségben valamint nem alkalmaz erre/ezekre készítményeket.

• Ön nem szed nitrátot tartalmazó, illetve egyéb különböző értágító, erős vérnyomást csökkentő, illetve vízhajtó készítményeket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs semmilyen lelki, mentális problémája, továbbá nem alkalmaz antidepresszánsokat.

• Önnek önhibáján kívül nem hatott eme termék.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét azonfelül személyes adatait számítógépünkön tároljuk.

Ha megfelelt ezen pontok kívánalmainak, azonfelül a pirula saját hibáján kívüli okokból nem hatott az Ön számára, visszaadjuk a pirula összegét, vagy elcseréljük egy attól különböző alapanyagú gyógyszerkészítményre elsőként.

Pénz visszaadási illetve kicserélési biztosíték adása a gyakorlatban

Ha megesett, hogy Ön az összes elvárást betartotta és mégsem használt az orvosságunk, abban az esetben dönthet, hogy az árát szeretné visszakapni, vagy esetleg cseréljük ki a patikaszerét egy másik alapanyagú szerre. alapvetően felajánlunk az Ön számára egy különböző hatóanyagú csereterméket, melyet teljes mértékben ingyen szállítunk Önnek. Zömmel a további hatóanyag már teljesen bizonyosan be szokott válni, mert előfordul olyan eset eléggé ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem hatásos egy embernek. Ezzel szemben hogyha megpróbál egy más hatóanyagú készítményt, abban az esetben megdöbben az eredménytől, valamint biztos máshogy áll cégünkhöz.

Amennyiben vissza szeretné igényelni az árát

Akkor nincs más dolga, mint, hogy írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével egy reklamációs e-mailt, és akkor majd kap egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosító számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, küldjön a vállalatunknak egy kérvényt a postán arra a névre és címre, melyről a csomagja érkezett. Ebben a kérvényben tanácsoljuk, írja oda az Ön kedves nevét, személyi adatait, amellett a felmerült gondját a tablettával kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, írja le ebben a kérvényező levélben, hogy miféle eredményt továbbá mellékhatást vett észre a gyógyszerkészítmény szedésekor, illetve az összes, a hatással összefüggésbe hozható tettét. Például fogyasztott-e koffeint tartalmazó italokat, vagy szesztartalmú ital a szedése előtt illetve alatt, és használt-e párhuzamosan vele egyéb medicinákat, azonkívül hogy hányadik évében jár. amennyiben postázta ezt offline írásos levelet a szállításkor kapott névre valamint postafiók címre, abban az esetben arra kérjük, írjon számunkra ismét a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetet, amelyre 24 órán belül válaszolunk.Ha beérkezett vállalatunkhoz a levele és a tartalmát átnéztük /4-10 nap/, akkor még kivizsgáljuk ,hogy mi történhetett, azonfelül amennyiben Ön a használati utasítás szerint szedte a szert továbbá az összes lényeges szabályunkat követte, akkor jogosult a garanciára, ezért visszaadjuk Önnek az árát! Kérjük, ilyen esetben ne feledkezzen el a kézírással készült levelében megírni az átutaláshoz szükséges alapvető adatait. Csak kézzel írt üzenetet fogadunk el, mert azt fénymásolnunk kell azonkívül bevinni a központunkba adminisztrálni. Feltéve, hogy bármelyik adatát nem írja le, ami fontos a pénz visszafizetési garancia teljesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem tudjuk lefolytatni. elsőnek, kérjük, postázza vissza az igényelt gyógyszerkészítményét, mely hatástalan volt, és mi utána járunk, hogy cégünktől származik-e. A megrendeléskor mindenkor egy rejtett jelölést erősítünk a pirula levelére, dobozára, így tudjuk, ha nem gyógyszerkereskedésünktől van a visszaadott szer. A pénz visszatérítési jótállást egyedül akkor fogjuk érvényesíteni, feltéve, hogy a termék leveléből /bliszter/ csupán szigorúan maximum 1 szem nincs meg, illetve Jelly esetében egy zacskó. Amennyiben egynél több tabletta/tasak hiányzik, akkor nem áll módunkban egyik féle jótállást sem megadni Önnek még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Ha Ön a garanciáját meg szeretné kapni, abban az esetben legyen szíves, a Kapcsolat menüpont segítségével juttasson el hozzánk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, azaz a különleges panaszbejelentő azonosítási számot, amellett tüntesse fel a bankszámlaszámot továbbá az átutaláshoz szükséges valamennyi adatát. Feltéve, hogy ezeket az adatokat délután 4 óráig elküldi számunkra, akkor még aznap megtérítjük az árat, ami 24 óra alatt jelentkezik a számláján. Erről egy képernyőmentést tárolunk el, amennyiben tán nem hinné el nekünk, hogy utaltuk a pénzt az Ön számára. A megrendelés leadásával mindezen szabályzatot Ön jóváhagyja.

Ha ki akarjacserélni a medicinát

Amennyiben Önnek valamiért nem volt jó az elküldött gyógyszerkészítményünk, vagy nem reagált kedvezően pont arra a hatóanyagra, ámde az árával nem megy semmire, hanem szívesebben megpróbálkozna egy másik alapanyagú szerrel, abban az esetben kérjük, legyen szíves, írjon számunkra egy panasztevő pár soros levelet a KAPCSOLAT menüpontban. Ilyenkor kap egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy reklamációs azonosítási számot.

Ezt követően juttasson el számunkra egy kézírásos offline üzenetet arra a névre és címre, ami a megrendelt küldemény átvételekor annak küldőjeként rá volt írva! Ebben a levélben szépen kérjük, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy milyen lakáscímre vagy postacímre postázzuk pontosan a csere készítményt azonkívül még azt is, hogy mire igényli, hogy kicseréljük a gyógyszerkészítményt! Általában ez úgy történik, hogy felajánlunk az Ön számára a szakértelmünk szerint egy attól különböző alapanyagú szert, amely vállalatunk gyógyszerészei szerint már bizonyosan hatékony lesz. Hogyha a 2 portéka ára nem tökéletesen azonos, az átutalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezután Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs egyéb dolga, mint hogy elküldi postán ajánlva, a kézírásos offline üzenetet (benne a személyes adataival, telefonszámával, a kicserélendő gyógyszer nevével, a Claims Identification Number számával, úgymond az egyedi panaszbejelentő azonosítási számával együtt); amellett a megrendelt küldeményén látható Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne vállalatunk) a felnyitott azonkívül megmaradt patikaszert visszaküldeni szíveskedjék.

Feltéve, hogy megérkezett vállalatunkhoz a visszaküldött áru, az Ön személyes adatai azonkívül a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), abban az esetben azt feldolgozzuk majd pár nap elmúltával a kérelmében leírt adatok alapján elküldjük az Ön részére a csere terméket. A saját kézzel írt papír alapú levél az okból szükséges, mert vállalatunknak le szükséges másolnia a nekünk eljuttatott levelét továbbá el szükséges küldenünk a központba az irat rögzítése érdekében.